Samenwerking Collegium Delft en Drechtsteden Bachkoor

Collegium Delft, een uitbreiding van kamermuziekensemble Camerata Delft, heeft een speciale band met Nico van der Meel, dirigent van het Drechtsteden Bachkoor. Niet alleen is Nico van der Meel zeer gewaardeerd lid van het Comité van Aanbeveling van Camerata Delft, ook stond het orkest al diverse malen onder zijn leiding, onder andere in het Weihnachtsoratorium in de Noorderkerk Amsterdam in december 2017, toen met het Amsterdams Bach Consort.

Ook met het Drechtsteden Bachkoor werkte het ensemble eerder samen, onder meer tijdens het Drechtsteden Bachfestival van 2016 in een programma met het thema ‘water’. Daarbij werden onder andere delen uit BWV 206 uitgevoerd in een bewerking door Nico van der Meel voor koor met de unieke begeleiding van strijkkwartet en accordeon.

In het najaar en de winter van 2019 zal Collegium Delft wederom met het Drechtsteden Bachkoor samenwerken, dit keer in de cantate Mache Dir, mein Geist, bereit BWV 115 (10 november) en in het Weihnachtsoratorium BWV 248 van Johann Sebastian Bach (20 december). Collegium Delft verheugt zich zeer op de aanstaande samenwerking met het mooie Drechtsteden Bachkoor in deze prachtige werken!

Collegium Delft – foto: André Seesink