2013

27 oktober 2013

Thuredrith Aula, Essenhof, Dordrecht

Herdenkingsconcert Essenhof, Dordrecht.
De Essenhof organiseerde wederom een Herinneringsconcert voor iedereen die behoefte voelt om in een troostrijke sfeer herinneringen te koesteren en/of stil te staan bij het verlies van een dierbaar persoon.
Het Herinneringsconcert 2013 vond plaats op zondag 27 oktober in de monumentale Thuredrith Aula op de begraafplaats aan de Nassauweg. Het concert, met onder meer Funeral Sentences van Purcell, werd verzorgd door het Drechtsteden Bachkoor onder leiding van Nico van der Meel met medewerking van Lotte Beukman: cello, Norma Brooks: bas, en Paul van der Werf: orgel.

Als vaste medewerker van het Herinneringsconcert leverde stadsdichter Marieke van Leeuwen een bijdrage in de vorm van een gedicht over afscheid en verlies, herinneren of gedenken.

20 oktober 2013

Het Drechsteden Bachkoor verleende zijn medewerking aan een Vesper in de Grote Kerk van Dordrecht, waarbij Cor Ardesch het koor op het Bach orgel begeleidde.

8 en 9 juni 2013

Concerten in de Kunstkerk in Dordrecht en in de St. Elisabethkapel in Roosendaal
Deze concerten vormden de afsluiting van alweer het vierde project van het Drechtsteden Bachkoor. Deze keer kwamen allerlei vormen aan bod waarin psalmteksten werden verklankt door componisten uit de 17de eeuw: Sweelinck, Schein, Schütz en Hammerschmidt. Hun composities waren een inspiratiebron voor Johann Sebastian Bach van wie onder meer het motet “Lobet den Herrn” klinkt, een zetting van psalm 117. De luisteraars van deze concerten kregen ook het nodige van de achtergronden mee door middel van tekst en uitleg bij de stukken, verzorgd door Nico van der Meel. De muzikale begeleiding (basso continuo) was in handen van Hans Houtman (orgel ) en Lotte Beukman (cello).

Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.