Artistieke leiding

Johannes Gierl

Johannes Gierl is artistiek leider van het Drechtsteden Bachkoor. Hij studeerde voor bachelor koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en master koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam, bij onder anderen Jos van Veldhoven, Jos Vermunt en Daniel Reuss. Johannes werkt met diverse koorgezelschappen, zoals het Leids Cantate Consort, en zowel Kamerkoor Voix Jolies als Quod Libet in den Haag. Hij was assistent dirigent bij Toonkunstkoor Amsterdam en het Nederlands Studenten Kamerkoor en werkte als repetitor voor Jos van Veldhoven en bij  MUSA van Peter Dijkstra.

Naast zijn directiewerk is Johannes regelmatig actief als uitvoerend musicus, zowel als organist, pianist als zanger.

Johannes: “Al tijdens mijn studie heb ik geprobeerd me breed te ontwikkelen en geen prioriteit te geven aan een stijl, maar me in alle stijlen thuis te voelen. Want muziek ontstaat niet uit zichzelf maar wordt geïnspireerd, ontwikkeld of wijst terug naar andere muziek. Het is precies deze focus die ik graag wil laten terugkomen in mijn werk met het Drechtsteden Bachkoor”

 

Gastdirigenten

Een enkele keer staat een gastdirigent voor het koor.

Nico van der Meel was artistiek leider van het Drechtsteden Bachkoor tot april 2023. Zijn laatste project was een unieke uitvoering van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach, waarbij de gebruikelijk Passion in de juiste context werd geplaatst.

In 2017 dirigeerde Patrick Pranger de uitvoeringen van Cantate 2 en het programma “Hommage aan Bach en tijdgenoten” dat uitgevoerd werd in het kader van het Bachfestival Dordrecht.

Marnix De Cat, specialist in het zingen van 16e eeuwse muziek, werkte in 2015 met het koor aan een programma met uitsluitend muziek van Jan Pietersz. Sweelinck.

Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.