woensdag 29 november 2017

Try-out “Van Schütz tot Brahms”
A capella en dubbelkorige muziek.

Drechtsteden Bachkoor o.l.v. Nico van der Meel
Theaterzaal Woonzorgcentrum De Merwelanden

woensdag 27 september 2017

Concert in het kader van het 10-jarig jubileum van het Bach-orgel. Stadsorganist Cor Ardesch m.m.v. het Drechtsteden Bachkoor o.l.v. Nico van der Meel. Uitvoering van de Grote Orgelmis van J.S. Bach
Concertserie Grote Kerk

vrijdag 23 t/m maandag 26 juni 2017

Concertreis naar Perugia, Italie
Zaterdag 24 juni
– Chiesa San Francesco, Trevi
– Sale dei Notari, Perugia
Zondag 25 juni
– Chiesa Santa Maria Maggiore, Assisi

m.m.v. Accademia Amsterdam
Onno Verschoor, oboe barocco e flauto diritto
Wilma van der Wardt, violoncello barocco
Diana Fazzini, violone
Michele Carreca, tiorba

Werken van Bach, Scarlatti en Sweelinck.

Dirigent: Nico van der Meel

zondag 11 juni 2017

Vesper
Grote kerk, Dordrecht

zaterdag 25 maart 2017

Johannes Passion, BWV 245

Drechtsteden Bachkoor
COLLEGIUM MUSICUM Den Haag

Wendy Roobol, sopraan
Oscar Verhaar, countertenor
Robert Buckland, tenor
Marc Pantus, bariton
Sinan Vural, Jezus
Adrian Fernandes, evangelist

Nico van der Meel, dirigent

Dit concert was in samenwerking met de afdeling Art en Performance van het Develsteincollege te Zwijndrecht.

Op 25 maart 2017 gaf het Drechtsteden Bachkoor in de Augustijnenkerk in Dordrecht een bijzondere uitvoering geven van de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach.

De titel Johannes-Passion+Plus refereert aan verschillende aspecten die de uitvoering van een bredere context heeft voorzien:

• de taal staat centraal door de tekst in liturgisch perspectief te plaatsen in de vorm van een lezing van Johannes 13 in de oorspronkelijke versie
  • de muziek wordt aangevuld met stukken die een directe relatie hebben met de compositie zoals het originele slotkoor “Christe, Du Lamm Gottes”
  • de actuele betekenis van de passie wordt verbeeld door kunstuitingen van de 14 Kruiswegstaties door leerlingen van het Develsteincollege in Zwijndrecht