2015

8 en 15 november 2015

Cantate BWV 106 Actus Tragicus

Deze cantate werd in Dordrecht en Alblasserdam uitgevoerd door:
Mariët Kaasschieter – sopraan
Oscar Verhaar (Dordrecht) / Barnabas Hegyi (Alblasserdam) – altus
David van de Braak – tenor
Sinan Vural – bariton
Saskia Coolen en Han Tol – blokfluit
Erik Beijer en Freek Borstlap – viola da gamba
Saskia van der Wel – violoncello
Jan Hollestelle – violone
Cor Ardesch – orgel
Drechtsteden Bachkoor
Nico van der Meel – dirigent

Koningsdag 2015

Het Drechtsteden Bachkoor was zeer vereerd met de uitnodiging om tijdens Koningsdag 2015 voor Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in de Grote Kerk van Dordrecht te zingen. Dit concert, onderdeel van een mini Bachfestival Dordrecht, was rechtstreeks op de televisie te volgen.

’s Middags gaf het Drechtsteden Bachkoor een klein concert in de Trinitatuskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht. Een feestelijk programma met muziek van Bach, Sweelinck en uit Valerius’ “Nederlandtsche gedenck-clanck”.

7 en 12 maart 2015

Markus Passion – Keiser/Bruhns
BuxWV 41: Cantata Herzlich lieb hab ik Dich, o Herr – Buxtehude

Drechtsteden Bachkoor
Accademia Amsterdam
Mariët Kaasschieter, sopraan
Oscar Verhaar / Marnix De Cat, altus
Albert van Ommen, tenor/evangelist
Marcel Moester, bas
Nico van der Meel, dirigent

24 januari 2015

Sweelinck A Capella

Vanaf de oprichting van het Drechtsteden Bachkoor was het de bedoeling om ook met gastdirigenten te werken. Als eerste gastdirigent werd Marnix De Cat uitgenodigd om een a capella programma met muziek van Sweelinck uit te voeren.

Marnix, counter-tenor, componist en koordirigent, is specialist in het zingen van 16e eeuwse muziek. Hij heeft onder andere als vaste kracht in het Gesualdo Consort meegewerkt aan het hele Sweelinck-monument van dit ensemble. Hij werkt ook regelmatig samen met het Huelgasensemble, Ricercarconsort en Collegium Vocale Gent en richtte in 2009 het Pluto-ensemble op.

Het programma bevatte een variatie aan stijlen, zoals een canon, een (Italiaans) madrigaal, een (Frans) chanson, een psalm en een Cantio sacra van Nederlands grootste componist: Jan Pietersz Sweelinck.
Marnix De Cat gaf tijdens het borrelconcert een uitgebreide toelichting op het programma en betrok ook het publiek bij de uitvoering door hen een canon van Sweelinck te laten zingen.

Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.