2023

25 maart 2023 – Johannes-Passion+

Op 25 maart 2023 heeft het Drechtsteden Bachkoor de Johannes-Passion (BWV245) van Johann Sebastian Bach uitgevoerd, onder leiding van dirigent en artistiek leider Nico van der Meel, in de Augustijnenkerk te Dordrecht.

Dit concert is georganiseerd in samen werking met Collegium Delft en Koorschool Dordrecht.

De solisten bij dit concert waren:

De Johannes-Passion met een PLUS

Net zoals in 2017 was dit een uitvoering van de Johannes-Passion met een PLUS: de reguliere versie werd voorzien van een muzikale en liturgische aanvulling. Dirigent Nico van der Meel wilde zo minder bekende aspecten van de Johannes-Passion belichten.

De uitvoering was op een aantal punten anders dan anders:

  • De Johannes-Passion+ werd tijdens het concert voorafgegaan door enkele aanvullende koordelen en een korte schriftlezing;
  • Een groep leerlingen van de Koorschool Dordrecht, in de leeftijd van 10 – 14 jaar heeft enkele stukken gezongen in het aanvullende gedeelte waarmee deze Passie begon; zij zongen ook mee in een aantal koralen van de Johannes-Passion;
  • Op 14 maart heeft de dirigent van het koor, Nico van der Meel, een lezing gehouden over de Johannes-Passion, waarbij het publiek samen met leden van het koor koralen heeft gezongen.

Registratie door RTV Dordrecht

In samenwerking met RTV Dordrecht is een registratie van dit concert gemaakt.
Tijdens de paasdagen van 2023 is deze registratie door RTV Dordrecht uitgezonden.

Productie: Chris Slager

Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.