31 oktober 2021 – Een Pelgrimslied

Drechtsteden Bachkoor met Anna Enquist in Grote Kerk

Op 31 oktober a.s. geeft het Drechtsteden Bachkoor onder leiding van dirigent Nico van der Meel een concert in de Grote Kerk in Dordrecht, met als thema ‘Een Pelgrimslied’. Het koor wordt begeleid door stadsorganist Cor Ardesch en Anna Enquist draagt gedichten voor.

Een Pelgrimslied

In het Bijbelboek Psalmen heeft de reeks 120 tot en met 134 de aanduiding ‘een Bedevaartslied’ meegekregen. J.S. Bach (1685-1750) en vele andere componisten werden erdoor geïnspireerd.

De Psalmenreeks gaat om het vertrouwen de goede weg te bewandelen door Gods aanwezigheid, ondanks tegenwerking, moeilijkheden en vervolgingen. Een hoogst actueel thema, nu vormgegeven in dit programma met werken van Bach (1685-1750) en Jan Pietersz Sweelinck (1530-1600), Johann Walter (1496-1570), Balthasar Resinarius (1485-1544), Christoph Graupner (1683-1760) en Dietrich Buxtehude (1637-1707).

Anna Enquist

Anna Enquist is Nederlands schrijfster, dichteres en psychoanalyticus. Naast haar studie psychologie studeerde ze piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De uitvoering van ‘Een Pelgrimslied’ zal afgewisseld worden met voordrachten door Anna Enquist. Deze vorm van optreden is haar zeer dierbaar en leidt tot een dieper begrip van de teksten en de muziek.

Cor Ardesch

Cor Ardesch begeleidt het koor op orgel.  Hij is sinds 1998 kerkorganist van de Grote Kerk en werd in 2007 de stadsorganist van Dordrecht

Kaarten

Kaarten kosten 20 euro, bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/pelgrimslied. Bij de ingang van de Grote Kerk kost een kaartje €22,50 (contante betaling, het is niet mogelijk om te pinnen). Het overheidsbeleid ten aanzien van COVID wordt gevolgd.

Het concert zal live te zien zijn op RTV Dordrecht (en via de link naar het YouTube kanaal van RTV Dordrecht):

Registratie van het concert (RTV Dordrecht)
Terugblik op het concert door RTV Dordrecht

Kijk mee bij onze repetities voor “Een Pelgrimslied” (een reportage van RTV Dordrecht).

Het Drechtsteden Bachkoor bedankt haar sponsors en in het bijzonder de gemeente Dordrecht voor het mogelijk maken van dit concert en van de registratie door RTV Dordrecht.

Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief.