13 april 2024 – Jesu, meine Freude – Kunstkerk Dordrecht, o.l.v. Johannes Gierl

Op 13 april zal het Drechtsteden Bachkoor optreden in de Kunstkerk , Museumstraat 65, Dordrecht.

In het concert zal worden samengewerkt met:

Dit event wordt ondersteund door de Gemeente Dordrecht

Het repertoire voor dit concert:

• J.S. Bach – Jesu, meine Freude (motet) (BWV 227)
  • S.D. Sandström – een koraal uit Jesu, meine Freude
  • J.P. Sweelinck – Psalm 8 – O nostre Dieu et Seigneur amiable
  • J.P. Sweelinck – Psalm 137 – Estans assis aux rives aquatiques
  • H. Schütz – Herr, auf dich traue ich (SWV 377)
  • J. Brahms – Ich aber bin elend (opus 110/1)

“Jesu, meine Freude” is één van Bachs beroemdste en mooiste motetten. We hebben gekozen om het uit te voeren op een vernieuwende manier. Het motet zal worden geknipt in 3 delen. De cellist Aflian Emir Adytia zal het begeleiden als continuo cellist, maar zal tussen de delen ook aanvullende improvisaties ten gehore brengen, eventueel met behulp van live electronics.

De Dordtse dichteres Merel Meijers zal tussen de delen nieuw werk ten gehore brengen dat is geïnspireerd op de tekst van het motet. Zij zal een verbinding leggen met actuele maatschappelijke ontwikkelingen.

Op 30 maart organiseert het Drechtsteden Bachkoor een gratis toegankelijke try-out van delen van dit concert.

Kaarten bestellen voor dit concert

Datum en tijd: 13 april 2024, aanvang 20:00uur
Locatie: Kunstkerk, Museumstraat 65, Dordrecht