Vacature dirigent/artistiek leider

Het Drechtsteden Bachkoor (DBK) zoekt met ingang van het tweede kwartaal van 2023 een dirigent/artistiek leider. Het koor is opgericht in 2012 en is actief in de regio Drechtsteden. Het DBK zingt voornamelijk Noord-Europese muziek uit de periode 1600-1750, met speciale aandacht voor J.S. Bach en tijdgenoten. Het koor bestaat uit gevorderde amateurs en semi-professionals.

Functie-eisen:

• Master opleiding koordirectie of op dat niveau functionerend;
  • Bekendheid met het werk van Bach en tijdgenoten en bij voorkeur ook interesse in muziek uit andere stijlperioden;
  • Brede culturele belangstelling;
  • Positief staan ten opzichte van  het educatieve aspect (leerkoor) en daarin tijd en energie willen steken;
  • In samenwerking met het bestuur actief meewerken aan beleidsplan/programmering met als doel het koor naar een hoger niveau te tillen;
  • Didactische vaardigheden, zowel wat betreft vocale technieken als op het gebied van ensemblezang;
  • Verdieping weten aan te brengen met betrekking tot repertoire en tekstbehandeling;
  • Ervaring met het werken met solisten en instrumentalisten/orkest;
  • Inbreng van eigen netwerk;
  • Goede communicatieve vaardigheden in relatie met publiek, vanwege de educatieve doelstelling van het koor.

Wij hebben voorkeur voor een dirigent uit de wijde omgeving van regio Dordrecht.

Aanstelling: aangezien het Drechtsteden Bachkoor een projectkoor is dat 4 tot 5 keer per jaar een project uitvoert, zal het gaan om afspraken op projectbasis en honorering via een uurtarief.

Wij gaan graag een verbintenis aan voor een aantal jaren.

Informatie kunt u inwinnen bij de voorzitter van het DBK, Mw. R. van Vendeloo, tel: 06-54 34 30 55.

Uw interesse voor de functie kunt u vóór 1 oktober 2022 kenbaar maken via voorzitter@drechtstedenbachkoor.nl