Jubileumjaar 2017

 

Jubileumjaar 2017

Ons jubileumjaar is voorbij, maar we kunnen ons verheugen in een terugblik op historische gebeurtenissen in ons jonge bestaan.

In april heeft iedereen genoten van de Johannes Passion die in elk opzicht het predicaat Plus verdiende. Er is geweldig gezongen, het publiek was razend enthousiast. Gepassioneerd muziek maken met elkaar bleek maar weer eens het hoogste goed. De samenwerking met leerlingen van het Develstein College uit Zwijndrecht was een verrijking. Orkest en solisten, dirigent en koor, entourage en sfeer maakten er een feest van, dat met hoofdletters geboekstaafd staat in onze analen.

Krap 2 maanden later zaten we weer met z’n allen close op elkaar in het schuitje, dat dit keer vloog en landde in zonnig Italië, waar we Perugia en omstreken 4 dagen vulden met onze aanstekelijke aanwezigheid. Nooit eerder werd er op dit niveau gepresteerd. Is er wel eens een borrel of gezamenlijke maaltijd voor of na een optreden, niet eerder waren lach en plezier met elkaar zo zicht- en hoorbaar. En ondertussen natuurlijk ook nog eens muzikaal presteren. We traden aan in samenwerking met Accademia Amsterdam op uitnodiging tijdens het Festival Musica Dal Mondo. En wel in Trevi, Assisi en de betoverende Sala dei Notari in hartje Perugia. Driemaal was scheepsrecht en ook hier, met geheel ander repertoire, lof en enthousiasme bij publiek en organisatoren. Eenheid werd gesmeed en saamhorigheid gekweekt, goed voor elk, want samenzijn smaakt naar meer en maakt goede muziek. Bijna vanzelfsprekend onder de gepassioneerd inspirerende leiding van dirigent Nico van der Meel.